Dag med Emmis o Fillis :)

Idag så var jag ju med Emma o Fille och hade det sjukt roligt med dom två sötnosarna. Dom åkte hem för ungefär en timma sen eller nå sånt, vi bakade kladdkakiis så då är det ett bloggrecetpt på G, planerna för ikväll är att lägga ut bilderna vi tog idag på bloggen och facebook. senare så blir det nog bara mys med familjen :)


Ingredienserna du behöver till kladdkaka: Vaniljsocker, smör, ägg, socker, vetemjöl och kakao. Jag brukar andvända 2 nypor salt också så det får ni gärna prova på.

Ingredienser:



Steg 1: ta fram alla ingridenser som är på bilden ovanför.
Steg 2: Ta fram en bunke, visp (elvisp) men om ni inte har en elvisp så går en sked eller en visp bra också, en kastrull för att smälta smöret i men det går också bra att smälta det i en glasbruk eller någon annan burk (inte plastbruk) i mikron, en form med löstagbar kant som tål ugn.
Steg 3: Sätt på ugnen på 175 grader C.
Steg 4: Ta fram kastrullen som du ska smälta smöret i och ha i 100 g smör eller margarin, se till så att det inte bubblar över och börjar stänka för då måste du stänga av plattan.
Steg 5: Medans smöret håller på att smälta så kan du börja ha i 2 st ägg i bunken som du ställt fram.
Steg 6: Antagligen så har smöret smällt klart nu så att du kan ha i smöret och alla andra ingridienser i bunken.
Steg 7: Blanda om, var försiktig med elvispen så det inte stänker mjöl och kakao överallt.
Steg 8: När du blandat om till en jämn smet så börjar du smöra in formen som du ska ställa in i ugnen.
Steg 9: Kolla så att ugnen är varm och sedan så kan du ha in smeten som nu är i formen i ugnen.
Steg 10: Efter 20 minuter i ugnen så kan det vara bra att kolla med en gaffel eller något annat om kladdkakan är för kladdig men dte beestämmer man själv. Om man tycker den är klar så är det bara att servera den med glas, grädde eller vaniljvisp :)

Tips:

Du kan även grädda kladdkakan i mikrovågsugn om du har bråttom. Det tar 6-8 min (700W).

Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig minst 4-5 dagar. Kladdkakan går också bra att frysa. Hållbarhet 3-6 månader

Blir bild recept också såklart!

Kläck ägen

Så.

smält smöret, i förklaringen så skulle du smälta smöret först och ägget sen, men det spelar ingen roll.
så det blir såhär

Nu så är smöret smällt
Sedan så

Nu så häller du i socker i bunken, blanda lite.
Sedan

Häll i smöret i bunken, ni kan också hälla i smöret sist av allt men vi, Emma Filllle o jag valde att ha i det nu.
Blanda så att det blir såhär med elvispen:

Sedan:

Blanda i kakao

Sedan så häller du i smöret och blandar om.

ha i vaniljsockret
och sen

blanda om, blanda blanda

sedan ha i mjölet och

Blanda blanda blanda, försiktigt
ha i salt, 1 nypa (ett kryddmått) " om du vill"

Så här ska den se ut när man har haft i alla ingridienser.
Sedan

Häll i smeten i formen, kom ihåg att smöra formen först!

Så där
sedan ställ in den i ugnen och sätt på äggklockan eller mobilen eller något annat på 20 min.

inne i ugnen :)
Och så

redo att servera :)

Lycka till!

En hemmagjord kladdkaka chekkk.
Bilderna på Emma o Fille kommer någon annan dag för nu så orkar jag inte ladda upp nå mer bilder,
PussHeeej ;*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0